LAHKONOČNICE v DSO TREBNJE

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

 Dom starejših občanov Trebnje  v  projektu  LAHKONOČNICE

V torek,  5. decembra  2017  smo  v DSO Trebnje odkrivali  recept za sodobno  pravljico. Z nami  so bili predstavniki podjetja A1, pravljičar Žiga X Gombač,  ilustratorka Maja Kastelic,  pripovedovalci  DSO Trebnje  in otroci iz Vrtca Mavrica.

         LAHKONOČNICE so zvočni posnetki pravljic  objavljeni na spletni strani www.lahkonocnice.si, kjer so vedno brezplačno dostopne staršem in otrokom.

Vabljeni k poslušanju pravljic, ki jih bere  6 pripovedovalcev – stanovalcev  Doma starejših  občanov Trebnje.  To so stanovalci, ki  jim knjige v življenju niso bile tuje in so se sodelovanja v projektu zelo razveselili in so naj zelo ponosni.  Njihove zgodbe lahko  preberete na povezavi: https://www.lahkonocnice.si/pripovedovalci.

ga. Marija Bradač s pravljico Gospa Marija in nenavadni obiskovalec https://www.lahkonocnice.si/pravljica/gospa-marija-nenavadni-obiskovalec 

ga. Ivana Vreček s pravljico  Zaljubljena snežaka https://www.lahkonocnice.si/pravljica/zaljubljena-snezaka

ga. Jožica Lamovšek Ježek s pravljico  Snežinka Debelinka https://www.lahkonocnice.si/pravljica/snezinka-debelinka

ga. Milena Predalič s pravljico O Maji, ko bo velika https://www.lahkonocnice.si/pravljica/o-maji-ko-bo-velika

g. Alojz Kafol s pravljico Zdravilo za princa  https://www.lahkonocnice.si/pravljica/zdravilo-za-princa

g. Roman Hirkić s pravljico Iris iz vode https://www.lahkonocnice.si/pravljica/iris-iz-vode

Lahkonočnice smo predstavili tudi  našim zaposlenim in  njihovim  najmlajšim  otrokom, ki  smo jih konec decembra povabili v naše prostore, kjer jim je  naš stanovalec g. Alojz Kafol prebral pravljico Zdravilo za princa; na koncu pa so jo otroci  skupaj s starši tudi narisali.