Naših 20 let – 20. obletnica DSO Trebnje

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

V Domu starejših občanov Trebnje smo praznovali 20. obletnico delovanja. V ta namen smo 26. oktobra organizirali družaben dogodek, ki je bil namenjen druženju stanovalcev, zaposlenih, svojcev in gostov iz ožje in širše okolice. Na uradni prireditvi so program popestrili tudi nastopajoči: pevski zbor ODMEV SONCU  Varstvo delovnega centra Novo mesto – enota Trebnje, otroci iz vrtca Mavrica – skupina Škorenjčki, stanovalci Doma, prisluhnili pa smo tudi besedi zdajšnje direktorice Mateje Ribič, prve direktorice Majde Ivanov in župana občine Trebnje Alojziju Kastelicu.

Svoja vrata je dom za stanovalce uradno odprl 1. septembra 1999. Prvi dan je bil sprejet stanovalec Ivan Smuk, naslednji dan pa mu je sledila stanovalka Sonja Špehar. Oba sta na naše veliko veselje še vedno z nami. Z nami pa je danes tudi še šest od vseh prvih zaposlenih, ki so postavile temelje za nadaljnje delo.

Radi se spominjamo prvih trenutkov in tistih dogodkov, ki so se nam za vedno vtisnili v spomin. Tako kot  vsi začetniki, se je tudi naša prva ekipa takrat spopadala  s situacijami, katerih se dandanes z nasmehom spominjamo, saj je vse to že za nami;  a pred nami so novi izzivi, ki nas še čakajo.

Danes je Dom starejših občanov Trebnje institucija namenjena skrbi za starega človeka, ki s toplino, z dobrimi medsebojnimi odnosi, s sodelovanjem in profesionalno izvedenimi storitvami uspešno premaguje mit »velike institucije« in soustvarja skupnost velike družine, katere člani smo stanovalci, zaposleni, svojci in zunanji sodelavci. Skupaj skrbimo za 217 stanovalcev, 120 uporabnikov storitve Pomoč družini na domu, ter 26 uporabnikov oskrbovanih stanovanj.

Ob dobri hrani, pijači in zvokih glasbene skupine Aleša Smoliča se je druženje ob praznovanju zavleklo v popoldan.

 

Objave v medijih

Dolenjski List: Dve desetletji trebanjskega doma starejših občanov

Vaš kanal:   https://arhiv.vaskanal.com/starejse-novice/31100-20-let-trebanjskega-doma-starejsih.html