Obvestilo svojcem – vzpostavitev telefonskih številk za pogovore in videoklice

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

Spoštovani svojci stanovalcev DSO Trebnje in enote Šmarjeta

Želimo vas obvestiti, da do tega trenutka ne med stanovalci niti med zaposlenimi v Domu nimamo okužbe z virusom COVID – 19. Dosledno sledimo navodilom in priporočilom pristojnih inštitucij in izvajamo vse potrebne preventivne ukrepe z namenom preprečevanja tveganj za pojav okužb. Hvala vsem svojcem za razumevanje in zaupanje pri izvajanju skrbi za vaše najbližje. Vsi skupaj se trudimo ohranjati dobro počutje in zdravje nas vseh.

 Spoštovani svojci – z današnjim dnem boste svoje sorodnike, ki bivajo v DSO Trebnje in enoti Šmarjeta,kljub popolni prepovedi  obiskov lahko tudi slišali in videli!

V teh izjemnih okoliščinah, v katerih smo se znašli, je povezanost še toliko bolj pomembna za vse, ki dneve preživljajo stran od svojih najbližjih. V sodelovanju s podjetjem  Telekom Slovenija d.d., ki je domovom za starejše omogočilo brezplačno 3-mesečno uporabo treh mobilnih naprav Nokia (vključno s SIM karticami), smo aktivirali tri mobilne številke, s katerimi bomo lahko našim stanovalcem v DSO Trebnje in enoti Šmarjeta, ki  nimajo svojega telefona omogočili brezskrbno komunikacijo s svojci prek vseh najbolj aktualnih aplikacij za klicno in video komunikacijo (klic, Viber, Skype,  WhatsApp, Telegram).

Z namenom, da bomo zagotovili klic ali video stik kar največjemu številu naših stanovalcev, smo se odločili za naslednji  način komunikacije:
Vse,  ki bi želeli vzpostaviti kontakt  naprošamo, da nam na mobilno številko dodeljeno glede na bivanje stanovalca, pošljejo kratko SMS-sporočilo s svojim imenom in imenom in priimkom stanovalca. Svojce kontaktiramo/pokličemo MI.   Skupaj se dogovorimo za tehnično izvedbo – uporabo komunikacijskega orodja (klic, Skype, Viber,…), gremo k stanovalcu in vzpostavimo povezavo.

Pokličete lahko na naslednje tel. številke po posameznih nadstropjih oziroma enoti. Telefonske številke bodo aktivne vse dni v tednu, vse do 30. 6. 2020 .

DSO Trebnje  I.nadstropje         –  051 219 302

DSO Trebnje  II.nadstropje       –  051 219 316

DSO Trebnje – enota Šmarjeta  – 051 219 343

Prepričani smo, da bo vaš nasmejan domač obraz in prijazna beseda našim stanovalcem polepšala dan.

Ostanimo zdravi!