Obvestilo svojcem – predpraznično vzdušje

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

Spoštovani svojci stanovalcev DSO Trebnje in enote Šmarjeta

V domu skladno z navodili in priporočili  ministrstva in NIJZ dosledno izvajamo vse previdnostne ukrepe za preprečevanje vnosa koronavirusa v zavod (strogo spoštovanje higienskih in preventivnih  ukrepov ter vzdrževanje primerne razdalje, med drugim tudi vsakodnevno merimo telesno temperaturo zaposlenih ob prihodu na delo).

Za preprečevanje ali omejitev prenosa okužbe je bistven ukrep tudi zgodnje prepoznavanje in ustrezna izolacija ter oskrba oseb s sumom na okužbo. V domu do tega trenutka nimamo obolelih stanovalcev s COVID–19, enako je pri delavcih. Opravljenih je bilo 10  testiranj, in sicer pri štirih stanovalcih in šestih delavcih. Vsi izvidi so bili negativni.

Stanovalci ukrepe, ki sledijo postopkom za preprečevanje in nadzor prenosa okužb, sprejemajo z razumevanjem in se prilagajajo danim razmeram. Poskušamo jih čim bolj zaposliti z vsakdanjimi življenjskimi opravili in jih spodbujati k aktivnostim v okviru njihovih interesov. Še vedno so odprte tri telefonske številke za telefonske ali video klice s stanovalci. Obroki se strežejo po oddelkih, v teh kriznih razmerah jih razvajamo s sladkimi priboljški ter se pripravljamo na velikonočne praznike.

Naša prva skrb in obveza je zaščita zdravja stanovalcev. Hvala za zaupanje.