Obvestilo za obiskovalce – Korona virus

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

OBVESTILO ZA OBISKOVALCE – KORONA VIRUS

Pred dobrim mesecem dni smo bili seznanjeni z informacijo o pojavu novega KORONA VIRUSA na Kitajskem. V tem času se je virus razširil že tudi v države Evropske unije in tudi v našo neposredno bližino, Italijo.

V domu v skladu z navodili pristojnih inštitucij izvajamo vse preventivne ukrepe, ki so predvideni ob pojavu nalezljivih bolezni. V tem trenutku imamo na voljo tudi vsa potrebna zaščitna sredstva.

Bolezen se kaže z vročino, kašljem in otežkočenim dihanjem ter visoko vročino. Glede na do sedaj znan način širjenja in potek bolezni, ki jo povzroča korona virus, je najverjetnejši morebitni vnos v Dom možen preko obiskovalcev in zaposlenih, zato Vas naprošamo, da pred vstopom v zavod upoštevate naslednja navodila:

  • V prostore Doma ne vstopajte v kolikor imate visoko vročino ( 38°C in več) ter prebolevate okužbo dihal ali pljučnico in ste se v zadnjih 14 dneh vrnili iz Kitajske (vključno s Honkongom in Macaom), iz Južne Koreje, Irana ali italijanskih provinc Lombardija, Veneto, Piedmont in Emiglia Romagna,
  • Prav tako v prostore Doma ne vstopajte v kolikor ste bili v tesnem stiku z osebo pri kateri je bila potrjena okužba z novim korona virusom.
  • Pred vstopom in preden zavod zapustite si temeljito razkužite roke.
  • Izvajajte ustrezno higieno kašlja (Nos in usta prekrijte z robcem in ga nato odvrzite v koš. Če nimate robca, kihnite v rokav oblačila in ne v dlan, po kašljanju/kihanju si umijte ali razkužite roke.).
  • Upoštevajte navodila osebja.

V Domu bomo sledili navodilom in priporočilom pristojnih inštitucij in sprejeli vse potrebne ukrepe, da omejimo morebiten pojav in širjenje bolezni znotraj zavoda.

O vseh potrebnih nadaljnjih ukrepih vas bomo sproti obveščali. Za dodatne informacije se lahko obrnete na zdravstveno osebje zavoda.

Hvala za razumevanje.