Obvestilo – ukinitev rdeče cone v DSO Trebnje

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

Spoštovani,

 V DSO Trebnje se z  dobrimi rezultati brisov stanovalcev in zaposlenih uspešno približujemo popolni zajezitvi širitve novega  koronavirusa, ki je bil med nami vse od konca oktobra 2020.  Konec decembra 2020 smo tudi v našem domu pričeli  s cepljenjem stanovalcev in zaposlenih, ki okužbe z novim virusom še niso preboleli in tako naredili pomemben korak k umirjanju stanja v našem domu.  Z veseljem obveščamo, da se s koncem tega tedna zaključujejo izolacije stanovalcev v rdeči coni. Sprejemi novih stanovalcev se postopoma že izvajajo. Obiski svojcev potekajo po predhodni najavi in skladno s priporočili.   V prostorih zavoda je še vedno obvezna uporaba zaščitnih mask, razkuževanje rok in spoštovanje medsebojne razdalje.

Hvala vsem, ki ste nam bili v podporo. Zahvaljujemo se tudi vsem donatorjem, ki ste nam z materialno pomočjo v obliki  zaščitne opreme, razkužil, hrane, pijače, časopisov, knjig ter vsega ostalega, kar smo potrebovali, priskočili na pomoč. Ob zapiranju rdeče cone v DSO Trebnje, se zaključuje tudi  vpoklic dveh prostovoljcev  članov Rdečega  križa,  ki  sta  nam  bila v veliko pomoč  in na razpolago vse od 9. 11. 2020  dalje.   Zahvaljujemo se tudi  Zdravstvenemu  domu Trebnje, ki nam je v najhujšem obdobju v novembru in decembru 2020 priskočil na pomoč s premestitvijo  svojega zdravstvenega kadra.

Posebna zahvala pa gre predvsem našim stanovalcem, ki so poleg svojih osnovnih bolezni, prebolevali okužbo ter bili izolirani od zunanjega sveta, svojih najdražljih,  njihovih  objemov in dotikov.  Hvala vsem zaposlenim, ki vsakodnevno izkazujejo pripadnost svojemu poklicu. Za naše stanovalce ostanimo odgovorni drug do drugega in z ustreznim ravnanjem preprečimo širjenje novih okužb.  

To obdobje nas je naučilo marsikaj novega, predvsem pa da smo odgovorni, sočutni, strpni in solidarni drug do drugega, do starejših. Ostanimo zdravi.

 

DOM STAREJŠIH OBČANOV  TREBNJE

 Obdobje  AVGUST – DECEMBER 2020

Stanovalci  DSO TREBNJE Zaposleni  DSO TREBNJE
št. opravljenih  PCR in  HAGT testiranj na  COVID-19 1011 450
št. potrjenih  COVID-19  oseb 162 74
št. COVID-19 premeščenih v bolnišnico 22 /
št. COVID-19 smrti v bolnišnici 5 /
št. COVID-19 smrti v DSO 12 /
št. ostalih  smrti (drugi vzroki) 21 /