DEMENCI PRIJAZNA TOČKA v DSO TREBNJE

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

  V sodelovanju  s Spominčica – Alzheimer Slovenija  je bila 29. maja 2018 v DSO Trebnje odprta

DEMENCI PRIJAZNA TOČKA .

Info točka je namenjena osebam z demenco, njihovim svojcem in vsem zaposlenim (policisti, trgovci, bančni in poštni uslužbenci, farmacevti, gasilci in sosedje) kot tudi vsem ostalim v skupnosti, kjer se točka nahaja.

    POGLEJ IN PREVERI 10 PRVIH ZNAKOV DEMENCE 

Na točki prejmete informacije, kako prepoznati prve znake demence, kako komunicirati z osebami z demenco in kam jih usmeriti po nadaljnjo pomoč, ko se osebe izgubijo in ne vedo, kje so. S pomočjo podpore skupnosti lahko osebe z demenco ostanejo dlje časa aktivne in v domačem okolju. Zato je ključnega pomena zagotoviti demenci prijazno okolje, saj v takšnem okolju osebe z demenco lahko živijo kakovostno in samostojno, prispevajo k skupnosti, živijo varno, dobijo podporo, pomoč in razumevanje, ohranjajo svojo socialno mrežo, dostopajo do storitev, ki so jih vajene in jih potrebujejo (trgovine, bolnišnice, banke, parki…).

Kaj nudi DPT?

  • Informacije – kaj je demenca, kakšni so njeni znaki, kako jo prepoznamo ter da demenca ni del zdravega staranja
  • Pomoč – ko je oseba z demenco v stiski, ker ne ve, kdo je in kje živi.
  • Usmeritve – kam naj se osebe z demenco in njihovi svojci obrnejo po nadaljnjo pomoč (Spominčica, urad Varuha človekovih pravic, zdravnik, center za socialno delo…)  (Vir: Spominčica)

Vabljeni, da nas obiščete, nam pišete na info@dso-trebnje.si ali pokličete na tel. 07/3462-100.