Obvestilo o ponovni vzpostavitvi obiskov

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

Spoštovani svojci stanovalcev DSO Trebnje.

V Domu starejših občanov Trebnje od  četrtka, 10. decembra 2020  dalje na sedežu  zavoda delno sproščamo obiske, in sicer bomo na obisk najprej povabili svojce stanovalcev, ki so okužbo s covid-19 že preboleli.

Obiski bodo potekali ob upoštevanju  strokovnih priporočil in navodil, vsak dan v tednu med 9:00 in 11:00 uro in popoldan med 13:00 in 17:00 uro, SAMO OB PREDHODNI NAJAVI V SOCIALNI  SLUŽBI, ZNOTRAJ VNAPREJ DOGOVORJENEGA TERMINA. Obiski bodo omejeni na eno zdravo osebo v trajanju največ 30 minut.

Ob vstopu v poslovne prostore zavoda se izvaja merjenje temperature, obvezna je uporaba zaščitne maske za obraz, dosledno razkuževanje rok in fizična distanca. Obiskovalci izpolnijo izjavo o zdravstvenem stanju. Vljudno vas pozivamo, da se v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje, izcedek iz nosu, bolečine v mišicah in sklepih, bolečine v žrelu) ali drugih znakov, sumljivih za okužbo s koronavirusom (SARS-CoV-2), obiskov  ne udeležite ter nas o tem obvestite.

Zaposleni pospremi obiskovalca na kraj obiska. Obiskovalci se s stanovalci ne rokujejo, ne objemajo ali dotikajo obraza. V primeru, da stanovalec ne more zapustiti svoje sobe, obiski izjemoma  potekajo v sobi. V tem primeru se obiskovalcu zagotovi dodatna osebna varovalna oprema.

 

Za vzpostavitev stikov s stanovalci se še vedno izvajajo telefonski pogovori  in videoklici.

Povabilo  svojcem, sosedom in prijateljem naših stanovalcev:  napišite jim pismo,  strnite  lepe  misli  in želje,  aktualno  dogajanje  v vaši  družini ali  bližnji okolici, pošljite jim  fotografije.  Stanovalci so namreč generacija,  ki  so si pošiljali pisma ter jih z navdušenjem pričakovali in brali.   Verjamemo, da  se bo pisma vsak stanovalec izredno razveselil.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in  se že veselimo snidenja z vami.