ZDRAVSTVENA NEGA IN OSKRBA

Zdravstvena nega in oskrba naših stanovalcev je usmerjena v ohranjanje samostojnosti ter vzdrževanju socialnih, komunikacijskih in miselnih aktivnosti, zato postopke prilagajamo potrebam, zmožnostim in željam posameznega stanovalca. Medicinske sestre in bolničarji-negovalci in vsi ostali delavci, ki delujejo v okviru službe, se trudijo pomagati našim stanovalcem pri vseh tistih življenjskih aktivnostih, ki jih ne morejo ali ne znajo opraviti sami.

Za spremljanje zdravstvenega stanja in zdravljenje naših stanovalcev skrbita zdravnici specialistki splošne medicine, ki ju v ambulanti zavoda lahko obiščejo štiri krat tedensko. V kolikor tega ne zmorejo pa jih zdravnici obiščeta v njihovih sobah. Dvakrat mesečno pa je stanovalcem na voljo tudi specialist psihiater.

V okviru službe zdravstvene nege in oskrbe deluje tudi enota pralnice. Delavke pralnice vsak dan operejo, likajo in po potrebi tudi zašijejo osebno perilo naših stanovalcev, poleg tega pa poskrbijo za ustrezno nego vseh ostalih domskih oblek.

K prijetnemu počutju vsekakor prispeva tudi urejena zunanja podoba, zato so stanovalcem tedensko na razpolago frizerske in pedikerske storitve v sicer majhnem, a prijetno urejenem salonu.

Zelo smo veseli, če se k načrtovanju potrebnih in oceni izvedenih zdravstvenih ali oskrbnih storitev, aktivno vključujejo sorodniki naših stanovalcev, saj tako za vsakega stanovalca lažje poiščemo ustrezne, individualno prilagojene storitve. V ta namen smo vam vsak dan v dopoldanskem času na voljo za vprašanja, pobude ali predloge. V času delovanja ambulante, pa se je možno posvetovati tudi z zdravnikom.