Obvestilo svojcem in obiskovalcem

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

SPOŠTOVANI SVOJCI IN OBISKOVALCI DSO TREBNJE!

Po  potrjeni okužbi s koronavirusom pri dveh stanovalkah v Trebnjem smo  21.4.2021 znova aktivirali  sivo in rdečo cono  v prostorih DSO v Trebnjem.  Ena  aktivno okužena  stanovalka  je nameščena  v rdečo  cono,   draga stanovalka pa  je  v  bolnišnici. Obe  se  zaenkrat  počutita  dobro in nimata težav.

Dobra in vesela novica je, da so rezultati odvzetih  brisov z dne 21.4.2021  vseh stanovalcev  in zaposlenih pritličja in  1. nadstropja negativni.

V skladu z navodili epidemiološke službe bomo vsem stanovalcem in delavcem v sivi coni zavoda 28.4.2021 ponovno odvzeli kontrolne brise. Zaposlenim bodo kontrolni brisi vzeti na tri dni.

Priporočamo obiske »pod balkonom« ter spodbujamo stike preko telefona ali videoklica. Svojci lahko pakete za stanovalce dostavijo do recepcije doma,  in jih tam odložijo na pripravljen prostor. Z veseljem jih bomo dostavili do stanovalcev.

Do razjasnitev epidemiološke situacije,  v obdobju do 29. aprila obiske začasno odsvetujemo, v posebnih primerih pa vas prosimo, da upoštevate vse ukrepe za preprečevanje prenosa virusa SARS-CoV2.  Ob vstopu v Dom je obvezno merjenje telesne temperature in vpis v knjigo obiskovalcev. Prosimo vas, da res dosledno upoštevate vse varovalne ukrepe:

–          nošenje mask (dovoljena je samo uporaba kirurških ali FFP2 mask)

–          razdalja,

–          razkuževanje rok

Zavedamo  se, da trenutna situacija ponovno predstavlja precejšen izziv, tako za naše stanovalce kot njihove svojce, vendar le z razumevanjem, upoštevanjem in spoštovanjem varnostnih ukrepov in priporočil, bomo lahko vsi skupaj preprečili možnost nadaljnjega širjenja okužbe.

Za vso dosedanje sodelovanje in razumevanje se zahvaljujemo vsem svojcem in prijateljem naših stanovalcev, s katerimi nam je uspelo dolgo časa ostati zdravi in se jim za vso pozitivno podporo iskreno zahvaljujemo.

Direktorica Petra Kušar Stojakovič, stanovalci in zaposleni Doma Trebnje.

 

SKOK NA VSEBINO