Obvestilo svojcem in obiskovalcem- PCT

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

OBVESTILO OBISKOVALCEM –  izpolnjevanje pogojev PCT

Spoštovani svojci in obiskovalci našega Doma!

Na podlagi določil Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb (Ur.l.RS, št. 142/21), ki se v socialnovarstvenih zavodih uporablja od 6. 9. 2021 dalje, morajo vse osebe, ki prihajajo v prostore Doma starejših občanov Trebnje in enoto Šmarjeta in so starejše od 12 let,

      izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (pogoj PCT), kar  dokazujejo  z dokazili, določenimi v odloku, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje  tveganja  okužbe in širjenja  okužbe  z  virusom  SARS-CoV-2.

 

Vse obiskovalce naprošamo, da v dom vstopajo posamično in na vhodu upoštevajo priporočeno razdaljo. Ob vstopu v prostore zavoda se izvaja merjenje temperature, obvezna je uporaba zaščitne maske za obraz ves čas obiska, dosledno razkuževanje rok,  fizična distanca, potrebno je izpolnjevati pogoj PCT.

Vljudno vas pozivamo, da na obisk ne prihajajo osebe v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje, izcedek iz nosu, bolečine v mišicah in sklepih, bolečine v žrelu) ali drugih znakov, sumljivih na nalezljive bolezni.

Naša prizadevanja ostajajo še naprej usmerjena v zagotavljanje zdravja vseh nas, stanovalcev in zaposlenih, ob hkratnem razumevanju potreb in želja naših stanovalcev. Za naše stanovalce ostanimo odgovorni drug do drugega in z ustreznim ravnanjem preprečimo širjenje novih okužb.

 

Hvala za razumevanje  in se veselimo vašega obiska!

Petra Kušar Stojakovič, direktorica