Prostovoljka z »Mepija«

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

Ime mi je Megi in sem prostovoljka v Domu starejših občanov Trebnje. Prostovoljstvo opravljam v sklopu projekta Mepi, moja ideja pa je bila, da bi starejšim polepšala dneve z izdelavo vizitk ali knjižnih kazalk s pozitivnimi in lepimi mislimi. Nastala je v času, ko obiski v domovih niso bili dovoljeni in smo “mepijevci” želeli upokojencem vseeno naslikati nasmeh na obraz. Na srečo, pa se je situacija obrnila. Sedaj lahko dom obiskujem in starejšim čas krajšam z izvajanjem kreativnih delavnic. Izdelovali smo že vizitke in knjižne kazalke, barvali zajčke in velikonočna jajca, izdelovali Zemljo iz odpadnih časopisov ter igro spomin.

Med delavnicami uživam in zdi se mi, da se jih veselijo tudi v domu. Nemalokrat se zgodi, da vidim poznane obraze. To mi je všeč, saj mi ponovna udeležba pove, da so se na prejšnjih delavnicah zabavali.

Z delavnicami izboljšujemo ročne spretnosti in spodbujamo domišljijo. Od udeležencev veliko izvem, saj se radi pogovarjajo. Nič več ne morem dodati kot pa le to, da se imam v domu fino!

Megi Sokač, prostovoljka iz programa Mednarodno priznanje za mlade Slovenija

Več o programu na: www.mepi.si