Obvestilo – sprostitev obiskov od 23. 2. 2021 dalje

150 150 Dom starejših občanov Trebnje

Sprostitev obiskov  v Domu starejših občanov Trebnje in enoti  Šmarjeta

Spoštovani,

Življenje  v  domu se zaradi cepljenja in prekuženosti postopoma vrača v stare tirnice.  Sporočamo, da v tem trenutku nimamo aktivnih primerov okužb. Naša prizadevanja ostajajo še naprej usmerjena v zagotavljanje zdravja vseh nas, stanovalcev in zaposlenih, ob hkratnem razumevanju potreb in želja naših stanovalcev.

V Domu starejših občanov Trebnje in enoti Šmarjeta  bomo zato od torka, 23. februarja 2021 dalje ob zagotavljanju vseh varnostnih pogojev, strokovnih priporočil in navodil za preprečevanje in zajezitev okužb dodatno sprostili obiske.

Obiski bodo potekali vse dni v tednu, tudi ob vikendih in praznikih v času od 9.30 do 18.30 ure, brez predhodne najave. Obiski so dovoljeni za največ dve zdravi osebi pri posameznem stanovalcu enkrat na dan. Obiski so dovoljeni v sobah stanovalcev, v avli doma ali v okolici doma.

Vse obiskovalce naprošamo,  da v dom vstopajo posamično in na vhodu pri recepciji upoštevajo priporočeno razdaljo. Ob vstopu v prostore zavoda se še  vedno izvaja merjenje temperature, obvezna je uporaba zaščitne maske za obraz, dosledno razkuževanje rok in fizična distanca. Obiskovalci vsakokrat izpolnijo izjavo o zdravstvenem stanju. Vljudno vas pozivamo, da na obisk ne prihajajo osebe v primeru znakov okužbe dihal (vročina, kašelj, težko dihanje, izcedek iz nosu, bolečine v mišicah in sklepih, bolečine v žrelu) ali drugih znakov, sumljivih na nalezljive bolezni.

V času obiska obiskovalce prosimo, da ves čas nosijo zaščitno masko, si razkužujejo roke in se zadržujejo pri svojem bližnjem.  Če se zgodi, da se na obisku v dvo ali več posteljnih sobah srečata dva obiskovalca, prosimo, da se obisk izvede izven sobe, ali da se počaka, da se prvi obisk v sobi zaključi.

Še vedno pa ostanejo  v veljavi  določene  omejitve obiskov, predvsem za zaščito tistih stanovalcev, ki okužbe s koronavirusom še niso preboleli ali se zaradi različnih vzrokov do sedaj še niso cepili. Izvedba obiskov v teh primerih je še vedno potrebna v dogovoru. Na obisk se lahko naročite v socialni službi  na tel. št.  07/3462-194 ali  051 400 739 in v enoti  Šmarjeta  na tel. št. 07 /3843-850 ali 051 400 723.

Za naše stanovalce ostanimo odgovorni drug do drugega in z ustreznim ravnanjem preprečimo širjenje novih okužb.

Veselimo se srečanja z vami.

SKOK NA VSEBINO