ZDRAVSTVENA NEGA IN OSKRBA

Zdravstvena nega in oskrba naših stanovalcev je usmerjena v ohranjanje samostojnosti ter vzdrževanju socialnih, komunikacijskih in miselnih aktivnosti, zato postopke prilagajamo potrebam, zmožnostim in željam posameznega stanovalca. Medicinske sestre in bolničarji-negovalci in vsi ostali delavci, ki delujejo v okviru službe, se trudijo pomagati našim stanovalcem pri vseh tistih življenjskih aktivnostih, ki jih ne morejo ali ne znajo opraviti sami.

Za spremljanje zdravstvenega stanja in zdravljenje naših stanovalcev, v prostorih ambulante in v sobah stanovalcev,  skrbijo zdravniki specialisti splošne medicine, ki jih zagotavlja ZD Trebnje. Ambulanta deluje trikrat tedensko, praviloma v torek, sredo in četrtek. Dvakrat mesečno, prvi in tretji ponedeljek, pa je stanovalcem na voljo tudi specialist psihiater

K prijetnemu počutju vsekakor prispeva tudi urejena zunanja podoba, zato so stanovalcem tedensko na razpolago frizerske in pedikerske storitve v sicer majhnem, a prijetno urejenem salonu.

Zelo smo veseli, če se k načrtovanju potrebnih in oceni izvedenih zdravstvenih ali oskrbnih storitev, aktivno vključujejo sorodniki naših stanovalcev, saj tako za vsakega stanovalca lažje poiščemo ustrezne, individualno prilagojene storitve. V ta namen smo vam vsak dan v dopoldanskem času na voljo za vprašanja, pobude ali predloge. V času delovanja ambulante, pa se je možno posvetovati tudi z zdravnikom.

SKOK NA VSEBINO