ŽIVLJENJE V DOMU

Lokacija

Trebnje je največji kraj v spodnjem delu Temeniške kotline in je od Ljubljane oddaljeno 50 km. Dom starejših občanov Trebnje se nahaja v samem centru mesta v neokrnjeni naravi in z možnostjo dostopa do vseh pomembnih institucij. Ustanovljen je bil s sklepom vlade Republike Slovenije št. 571-04/99-1 z dne 21.01.1999, vrata za prve stanovalce pa je odprl 01.09.1999.

Stanovanjski standard

Dom spada v slovenskem merilu med manjše domove, kar je naša prednost, saj manjše število stanovalcev in delavcev omogoča neposredne in pristne medosebne odnose. Zgradba doma je nova, sodobna in prijazna za bivanje, s funkcionalno notranjo zasnovo, z veliko svetlobe in številnimi kotički za posedanje in druženje. Bivalne enote so razporejene v dveh nadstropjih. Vsako nadstropje pa je razdeljeno na štiri samostojne enote z lastno čajno kuhinjo, jedilnico,skupnim prostorom, kopalnico in teraso, z mesti za cca 25 stanovalcev. Dve enoti sta namenjeni bivanju oseb z demenco.

Ostali prostori

Dom razpolaga s sodobno opremljenimi prostori fizioterapije, ki omogočajo rekreativno vadbo in rehabilitacijo ter prostori splošne ambulante. V pritličju se nahajajo centralna jedilnica, kavarna, prostori frizerskega in pedikerskega salona ter sodobno opremljena večnamenska dvorana. Arhitekturno zanimiva je tudi kapela, v kateri se srečujejo vsi tisti, ki jim vera pomaga pri premagovanju življenjskih težav.

SKOK NA VSEBINO